Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Δράσεις φιλαναγνωσίας και κινηματογράφου

Οι δράσεις που σχεδιάστηκαν από την ομάδα δράσης της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης, με αφορμή το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. 


Οι μικρότεροι φίλοι της σχολικής μας μονάδας (Α'-Β' τάξη) διάβασαν κι επεξεργάστηκαν με τις δασκάλες τους το έμμετρο παραμύθι "Μία φάτνη για τον Αστέρη" και στις 6 Δεκεμβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί, σε συνεργασία με τη συγγραφέα του βιβλίου εντός του σχολικού χώρου συζήτησαν και δημιούργησαν ομαδικά... αποτυπώνοντας σε χαρτί του μέτρου σκηνές του παραμυθιού. 






Την επόμενη μέρα οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο Αμαλιάδας και κλήθηκαν να συνεργαστούν, για να δημιουργήσουν το δικό τους animation. 









Ταυτόχρονα την ίδια μέρα οι μαθητές της Στ' τάξης πήραν συνέντευξη από την καταξιωμένη συγγραφέα Αλεξάνδρα Μητσιάλη. Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το συγκλονιστικό βιβλίο "Το μαντίλι με τα τριαντάφυλλα". Μαθητές και εκπαιδευτικοί με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την καταστροφή της Σμύρνης επεξεργάστηκαν το συγκεκριμένο βιβλίο, μέσα από το οποίο ταξίδεψαν σε μια άλλη εποχή, συνειδητοποιώντας πως οι διαχωρισμοί αποτελούν ανθρώπινο δημιούργημα. 








Μετά τη συνάντηση και συζήτηση με τη συγγραφέα κα Μητσιάλη, οι μαθητές υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν ένα βιβλίο, όπου θα αποτυπώνεται το τέλος της ιστορίας από τον καθένα ξεχωρίστα. 



Στο κλείσιμο των δράσεων, οι μαθητές της Στ' τάξης, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί τους έζησαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία με τον κ. Alfonso, ειδικό σε κινηματογραφικά εφέ. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση μαθητές και εκπαιδευτικοί έγιναν ένα... μιμήθηκαν, δραματοποίησαν, τσαλακώθηκαν, απομυθοποιήθηκαν... έγιναν ισότιμοι συνεργάτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου